Zupa 6

Jedną z przyjemniejszych oznak wiosny i nadchodzącego lata jest wzrost różnorodności warzyw i owoców w sklepach i na targu. Pojawiać zaczynają się mięszy innymi właśnie smaczne cukinie, za którymi tęsknię całą zimę.

Z pierwszych kupionych w tym roku cukini zrobiłam spaghetti, na które przepis od lat możecie znaleźć na blogu, ale który zdecydowanie wymagał nowych zdjęć! Mam nadzieję, że teraz będzie dla Was jeszcze bardziej apetyczny i - tak jak ja - będziecie robić go przez wszystkie kolejne miesiące obfitujące w cukinie!

Lista zakupów

  • 100 g makaronu bezglutenowego (najsmaczniejszy będzie kukurydzano-ryżowy z Barilli)
  • 1 puszka pomidorów (ok. 400 g)
  • 1 duża cukinia
  • ok. 2 ząbki czosnku (można pominąć)
  • olej do smażenia (ok. 2 łyżki)
  • tymianek (najlepiej świeży)
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: wegański parmezan z nerkowców do posypania
Dodaj komentarz